Besonderhede van voorbeeld: 1688270826601549960

Metadata

Author: EurLex-2

Data

Bulgarian[bg]
То граничи с Лодзкото воеводство на север, Швентокшиското на североизток, Малополското на изток и Ополското на запад и със Словакия и Чешката република на юг.
Czech[cs]
Sousedí na severu s Lodžským, na severovýchodě se Svatokřížským, na východě s Malopolským a na západě s Opolským vojvodstvím a na jihu se Slovenskem a Českou republikou.
Danish[da]
Området grænser op til de polske provinser Łódzkie mod nord, Świętokrzyskie mod nordøst, Małopolskie mod øst, Opolskie mod vest og til Slovakiet og Tjekkiet mod syd.
German[de]
Diese Woiwodschaft grenzt im Norden an die Woiwodschaft Łódzkie (Lodsch), im Nordosten an die Woiwodschaft Świętokrzyskie (Heiligkreuz), im Osten an die Woiwodschaft Małopolskie (Kleinpolen), im Westen an die Woiwodschaft Opolskie (Oppeln) und im Süden an die Slowakei und die Tschechische Republik.
Greek[el]
Η εν λόγω επαρχία συνορεύει με τις πολωνικές επαρχίες Łódzkie στο Βορά, Świętokrzyskie στα Βορειοανατολικά, Małopolskie στα ανατολικά, και Opolskie, στα δυτικά και με τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία στο Νότο.
English[en]
It is bordered by the Polish provinces of Łódzkie to the north, Świętokrzyskie to the northeast, Małopolskie to the east, and Opolskie to the west and by Slovakia and Czech Republic in the South.
Spanish[es]
Linda con las provincias polacas de Łódź al norte, Święty Krzyż al nordeste, Pequeña Polonia al este y Opole al oeste, y tiene frontera con Eslovaquia y Chequia al sur.
Estonian[et]
Vojevoodkonda ümbritsevad järgmised Poola vojevoodkonnad: põhjas Łódzkie, kirdes Świętokrzyskie, idas Małopolskie ja läänes Opolskie; lõunas piirneb vojevoodkond Slovakkia ja Tšehhi Vabariigiga.
Finnish[fi]
Sitä ympäröivät Łódźin voivodikunta pohjoisessa, Święty Krzyżin voivodikunta koillisessa, Vähä-Puolan voivodikunta idässä ja Opolen voivodikunta lännessä sekä Slovakia ja Tšekki etelässä.
French[fr]
Il est délimité par les voïvodies de Łódź au nord, de Sainte-Croix au nord-est, de Petite-Pologne à l’est et d’Opole à l’ouest, et par la Slovaquie et la République tchèque au sud.
Croatian[hr]
Ono graniči s poljskim vojvodstvima Łódzkie na sjeveru, Świętokrzyskie na sjeveroistuoku, Małopolskie na istoku i Opolskie na zapadu te sa Slovačkom i Češkom Republikom na jugu.
Hungarian[hu]
A régiót északról Łódź, északkeletről Szentkereszt, keletről Kis-Lengyelország, nyugatról Opole vajdaság, délen pedig Szlovákia és a Cseh Köztársaság határolja.
Lithuanian[lt]
Šiaurėje ji ribojasi su Lenkijos Lodzės, šiaurės rytuose – su Švento Kryžiaus, rytuose – su Mažosios Lenkijos, vakaruose – su Opolės vaivadijomis, o pietuose su Slovakija ir Čekija.
Latvian[lv]
Tā robežojas ar Lodzas (Łódzkie) vojevodisti ziemeļos, Sventokšiskas (Świętokrzyskie) vojevodisti ziemeļaustrumos, Mazpolijas (Małopolskie) vojevodisti austrumos un Opoles (Opolskie) vojevodisti rietumos, kā arī Slovākiju un Čehiju dienvidos.
Maltese[mt]
Din tinsab imdawwra bil-provinċji Pollakki ta' Łódzkie lejn it-Tramuntana, Świętokrzyskie lejn il-Grigal, Małopolskie lejn il-Lvant, u Opolskie lejn il-Punent u mis-Slovakkja u r-Repubblika Ċeka fin-Nofsinhar.
Dutch[nl]
Deze provincie grenst aan de Poolse provincies Łódzkie in het noorden, Świętokrzyskie in het noordoosten, Małopolskie in het oosten, en Opolskie in het westen, en aan Slowakije en Tsjechië in het zuiden.
Polish[pl]
Obszar ten graniczy z polskimi województwami: łódzkim na północy, świętokrzyskim na północnym wschodzie, małopolskim na wschodzie i opolskim na zachodzie oraz ze Słowacją i Republiką Czeską na południu.
Portuguese[pt]
Faz fronteira com as províncias polacas de Łódzkie a Norte, Świętokrzyskie a Nordeste, Małopolskie a Leste e Opolskie a Oeste, e com a Eslováquia e a República Checa a Sul.
Romanian[ro]
Teritoriul este delimitat de provinciile poloneze Łódzkie la nord, Świętokrzyskie la nord-est, Małopolskie la est, Opolskie la vest și de Slovacia și Republica Cehă la sud.
Slovak[sk]
Na severe hraničí s Lodžským veľkovojvodstvom, na severovýchode so Svätokrížskym, na východe s Malopoľským, na západe s Opolským veľkovojvodstvom a na juhu so Slovenskou a Českou republikou.
Slovenian[sl]
Na severu meji na Loško vojvodstvo, na severozahodu na Svetokriško vojvodstvo, na vzhodu na Malopoljsko vojvodstvo, na zahodu na Opoljsko vojvodstvo, na jugu pa na Slovaško in Češko.
Swedish[sv]
Det gränsar till de polska provinserna Łódzkie i norr, Świętokrzyskie i nordost, Małopolskie i ost, Opolskie i väst och till Slovakien och Tjeckien i söder.

History

Your action: