Besonderhede van voorbeeld: 2018767655939206172

Metadata

Author: QED

Data

Bulgarian[bg]
Ако изменението в x - ако се движим с различни стойности, ако това отиде от 1 до 2 и след това от 2 до 4 - това, което ще искате да направите тогава, е да разделите изменението в y на изменението в x и то винаги трябва да бъде постоянна величина.
Czech[cs]
Jestliže změna ́x'... mění se o různé hodnoty, když se mění z 1 na 2 a pak z 2 na 4... co byste měli udělat, je vydělit číslo, o které se mění ́y', hodnotou, o kterou se změnilo ́x'a měla by to být vždy konstanta.
English[en]
If the changes in x -- we're going by different values, if this went from 1 to 2 and then 2 to 4 -- what you'd want to do, then, is divide the change in y by the change in x, and that should always be a constant.
Spanish[es]
Si los cambios en x -- vamos por valores diferentes, si Esto pasó de 1 a 2 y, a continuación, 2 a 4 -- lo que desea hacer, entonces, es dividir el cambio y por el cambio en x, y siempre debe ser una constante.
Serbian[sr]
Ако је промена за х... користићемо различите вредности, ако ово иде од 1 до 2, па од 2 до 4... оно што желите да урадите је да поделите промену за у са променом за х и то мора увек бити константа.

History

Your action: