Besonderhede van voorbeeld: 5251383668001194603

Metadata

Author: EurLex-2

Data

Czech[cs]
Jelikož se chléb „Upplandskubb“ může připravovat v různých nádobách a s různými druhy mouky a může se péct buď na elektrických či plynových sporácích, nebo na sporácích na dřevo, jsou k pečení potřeba znalosti o správném poměru mouky, vody, velikosti formy a doby kynutí a vaření předávané mezi lidmi.
Danish[da]
Dette betyder at viden om, hvordan mel, vand, formstørrelse, hævetid og bagetid tilpasses, skal gives videre fra person til person, så de er tilpasset de særlige vilkår.
English[en]
This means that knowledge of how to adjust the flour, water, tin size, rising time and baking time must be passed from person to person according to the specific conditions.
Finnish[fi]
Tämän vuoksi tarvitaankin perinteistä tietoa siitä, miten eri tekijät (jauho, vesi, muottien koko, nostatusaika ja kypsennysaika) saadaan tasapainoon näissä erityisissä olosuhteissa. Tietämys periytyy sukupolvelta toiselle.
French[fr]
Les techniques se transmettent de génération en génération, de même que le matériel nécessaire à la cuisson.
Croatian[hr]
To znači da se znanje o tome kako uskladiti brašno, vodu, veličinu limene posude, vrijeme dizanja i pečenja mora prenositi s osobe na osobu u skladu s konkretnim uvjetima.
Hungarian[hu]
A liszt, a víz, az edényméret, a kelesztési és a sütési idő szükséges módosításaival kapcsolatos ismereteket ezért az adott körülményeknek megfelelően személyesen kell továbbadni.
Italian[it]
Le conoscenze si tramandano di generazione in generazione, come l’attrezzatura utilizzata per la cottura.
Lithuanian[lt]
Todėl būtent iš lūpų į lūpas perduodamos žinios padeda konkrečiomis sąlygomis tinkamai parinkti miltų ir vandens kiekį, formos dydį, rauginimo bei kepimo laiką.
Latvian[lv]
Tehnoloģiskie paņēmieni pārmantoti no paaudzes paaudzē, tāpat arī prasme izraudzīties cepšanai vajadzīgos materiālus.
Dutch[nl]
Dat betekent dat kennis van aanpassing van het meel, water, de afmeting van de bakvorm en rijs- en baktijden afhankelijk van de specifieke omstandigheden van persoon op persoon moet worden overgedragen.
Portuguese[pt]
Assim sendo, o saber que permite ajustar a farinha, água, tamanho da forma, tempo de levedação e de cozedura são passados entre fabricantes de acordo com as condições específicas.
Slovak[sk]
To znamená, že znalosti o tom, ako prispôsobiť dávkovanie múky, vody, veľkosť nádoby, čas kysnutia a pečenia sa musia odovzdávať medzi ľuďmi v závislosti od konkrétnych podmienok.
Slovenian[sl]
To pomeni, da se mora znanje o prilagajanju količine moke, vode, velikosti pekača, času vzhajanja in pečenja prenašati iz generacije v generacijo v skladu s posebnimi pogoji.

History

Your action: