Besonderhede van voorbeeld: 662849532922254403

Metadata

Data

Bulgarian[bg]
Чероките например, вярвали че по това време техният календар е базиран на гърмяща змия, която можели да виждат в нощното небе, може би съзвездие.
Czech[cs]
Cherokeové, například věří, že čas... jejich kalendář... je založen na chřestýši, kterého vidí na noční obloze, snad jako souhvězdí.
English[en]
The Cherokee, for example, believe that time- - their calendar - is based upon a rattlesnake that they can see in the night sky, perhaps a constellation.
Spanish[es]
La Cherokee, por ejemplo, cree que el tiempo... su calendario... está basado en una víbora de cascabel que pueden ver en el cielo nocturno, quizás una constelación.
Croatian[hr]
Na primjer, Cherokee vjeruju da je vrijeme, njihov kalendar, temeljen na čegrtuši koja se može vidjeti na noćnom nebu, vjerojatno se radi o zviježđu.
Hungarian[hu]
A cseroki indiánok úgy hitték, hogy az időt... a naptárukat a csörgőkígyó határozza meg, amit az éjszakai égbolton láttak,... ami talán egy csillagkép volt.
Dutch[nl]
De Cherokee bijvoorbeeld geloven dat tijd, hun kalender, gebaseerd is op een ratelslang die zij aan de avondhemel zien, misschien een sterrenbeeld.
Portuguese[pt]
Os Cherokee, por exemplo, acreditam que o tempo... seu Calendário... baseia-se numa cascavel que podem ver no céu da noite, talvez uma constelação.
Romanian[ro]
Cherokee, de exemplu, cred că timpul... calendarul lor, se bazează pe un şarpe cu clopoţei pe care îl poţi vedea noaptea, o constelaţie, poate.
Russian[ru]
чероки, например, верят тому времени... их календарь... основан на гремучей змеи, в которой они могут видеть ночное небо, возможно созвездие.
Serbian[sr]
Na primer, Cherokee veruju da je vreme, njihov kalendar, temeljen na čegrtuši koja se može videti na noćnom nebu, verovatno se radi o zviježđu.

History

Your action: