Besonderhede van voorbeeld: 8849485632792363521

Metadata

Author: elitreca-2022

Data

Czech[cs]
EU začala s Asií spolupracovat v roce 1976 – ve stejném roce, v němž zahájila spolupráci s Latinskou Amerikou a zeměmi Středomoří.
Greek[el]
Η συνεργασία της ΕΕ με την Ασία ξεκίνησε το 1976 κατά την ίδια χρονική στιγμή, όπως και η συνεργασία με τη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Μεσογείου.
English[en]
EU cooperation with Asia started in 1976, at the same time as the cooperation with Latin America and the Mediterranean countries.
Spanish[es]
La cooperaci n comunitaria con Asia se inici en 1976, al mismo tiempo que con Am rica Latina y los pa'ses mediterr neos.
Finnish[fi]
EU:n ja Aasian v linen yhteisty alkoi vuonna 1976, samanaikaisesti kuin Latinalaisen Amerikan ja V limeren alueen maiden kanssa teht v yhteisty .
French[fr]
La coop ration UE-Asie a commenc en 1976, en m me temps que celle avec lŐAm rique latine et les pays m diterran ens.
Hungarian[hu]
Az EU együttműködése Ázsiával 1976-ban kezdődött, ugyanakkor, amikor Latin-Amerikával és a mediterrán országokkal.
Maltese[mt]
Il-koperazzjoni ta ’ l-UE ma ’ l-Ażja bdiet fis-sena 1976, fl-istess żmien tal-koperazzjoni ma ’ l-Amerika Latina u l-pajjiżi tal-Mediterran.
Polish[pl]
Współpraca między UE a Azją została nawiązana w 1976 r., w tym samym czasie, co współpraca z krajami Ameryki Łacińskiej i krajami basenu Morza Śródziemnego.
Portuguese[pt]
A coopera o entre a UE e a çsia teve in'cio em 1976, em simult neo com a coopera o com os pa'ses mediterr nicos e da Am rica Latina.
Slovak[sk]
Spolupráca EÚ s Áziou sa začala v roku 1976, v tom istom čase ako spolupráca s krajinami Latinskej Ameriky a Stredomoria.
Swedish[sv]
EU:s samarbete med Asien b rjade 1976, samtidigt som samarbetet med Latinamerika och Medelhavsl nderna.

History

Your action: