Besonderhede van voorbeeld: 9204423296142433065

Metadata

Author: EurLex-2

Data

Czech[cs]
Z uvedeného vyplývá i použití názvu „Slovenská parenica“, nejednalo se o název země, ale jen části území, který se teprve v důsledku historických událostí 1. ledna 1993 stal názvem země, a protože se již jednalo o vžitý název, mezinárodně chráněný, spotřebiteli všeobecně známý, žádá Slovenská republika o ochranu uvedeného názvu i nadále, a to i na úrovni Evropského společenství.
English[en]
This is the background to the name ‘Slovenská parenica’, which did not bear the name of a country, but rather the name of part of a country's territory which became the name of a country after the historic events of 1 January 1993. Since by then the name was already in use, internationally protected and universally known to consumers, the Slovak Republic would request continued protection for it, also within the European Community.
Hungarian[hu]
A fentiekből adódóan az alkalmazott „Slovenská parenica” (szlovák parenyica) megnevezésben eredetileg nem az ország, hanem csak egy terület neve szerepelt, amely az 1993. január 1-jei történelmi esemény után az ország nevévé vált, és mivel már használt, nemzetközileg védett, a fogyasztók számára általánosan ismert megnevezésről volt szó, a Szlovák Köztársaság kéri, hogy a tárgyat képező megnevezés továbbra is oltalom alatt álljon, az Európai Unió szintjén is.
Slovak[sk]
Z uvedeného vyplýva aj použitie názvu „Slovenská parenica“, nešlo o názov krajiny, ale len časti územia, ktorý sa až v dôsledku historických udalostí 1. januára 1993 stal názvom krajiny a keďže išlo už o zaužívaný názov, medzinárodne chránený, spotrebiteľovi všeobecne známy, Slovenská republika žiada o ochranu predmetného názvu i naďalej, aj na úrovni Európskeho spoločenstva.

History

Your action: