Vertalingbesonderhede

Hierdie bladsy vertoon rou vertaaldata. Elke inligting kan verander word, u kan ook nuwe data byvoeg. Alle veranderinge word in 'n veranderingslogboek aangeteken.

HongaarsRussies
jamaicai bors Перец душистый

besonderhede

"Vertaalde frases kan baie betekenisse hê. Bykomende inligting wat in die ""definisie"" -veld gegee word, maak dit makliker om hulle te onderskei. Die volgorde van die betekenisse moet van die gewildste wees."

Hongaars[hu]Russies[ru]
Frasesjamaicai borsПерец душистый
definisie яма́йский пе́рец/ szegfűbors: {A szegfűbors varázslatos fűszer: a pimenta fa gyümölcse, aminek szárítva olyan az íze, mint a borsnak, szegfűszegnek, szerecsendiónak és a fahéjnak. Nem csoda, hogy angol nyelvterületen „mindenfűszernek” (allspice-nak) hívják. A szegfűbors gyümölcsének illóolaja tartalmaz olyan anyagokat, melyeket a szegfűszegben, szerecsendióban és a fahéjban is megtalálunk. Egyesek szerint a szegfűbors íze emlékeztet a gyömbérre vagy a borsra, de velük ellentétben nála a csípősség dominál. Javasolt felhasználás – A szegfűbors nagyon ízletes. Mozsárban összetörve vagy frissen őrölve a teljes ízvilágát kibontakoztatja. – A szegfűbors enyhíti egyes gyümölcsök savasságát és kiegészíti a kompótok, puncsok, lekvárok aromáját. – Jól illik a paradicsomhoz és kiválóan alkalmas mártások, és paradicsomleves ízesítésére. Származása és története Kolumbusz Kristóf a második amerikai útja során fedezte fel a szegfűborsot. Mivel a szegfűbors gyümölcse úgy nézett ki, mint a bors, azt hitte, hogy a bors egy másik fajtáját találta meg, és spanyolul a „dulce pimienta” nevet adta neki, amelynek jelentése édes bors. A jamaicai borsot tartják az egyik legnemesebb és legaromásabb szegfűborsnak.} https://ubena-spices.com/hu/spice/szegfubors-jamaicai-bors/

Position on the translation page

Position in translation page is determined by translation popularity. It measures how likely word is translated into other. 0 means -- very unlikely (will be on the bottom of the page). 100 means -- very popular. To edit these values click them to go to the edit page.

Popularity jamaicai bors → Перец душистый : 50

Popularity Перец душистый → jamaicai bors : 50

wysigings

Gebruik keurders om twee tydpunte te kies

2020.12.12 05:25 · Wolf László CREATE · kommentaar: initial
Id: 6434001856774348019