Vertalingbesonderhede

Hierdie bladsy vertoon rou vertaaldata. Elke inligting kan verander word, u kan ook nuwe data byvoeg. Alle veranderinge word in 'n veranderingslogboek aangeteken.

HongaarsRussies
bedolgozás Работа на дому

besonderhede

"Vertaalde frases kan baie betekenisse hê. Bykomende inligting wat in die ""definisie"" -veld gegee word, maak dit makliker om hulle te onderskei. Die volgorde van die betekenisse moet van die gewildste wees."

Hongaars[hu]Russies[ru]
FrasesbedolgozásРабота на дому
definisie A bedolgozói jogviszonyban történő foglalkoztatásnak gyakorlata már hosszú ideje létezik. Háromféle formája ismeretes, nevezetesen: az (otthoni) bedolgozói jogviszonyban foglalkoztatásról, a szociális foglalkoztatónál bedolgozói jogviszonyban foglalkoztatásról, valamint a biztosított bedolgozói jogviszonyban foglalkoztatásról. A bedolgozói jogviszonyban történő foglalkoztatás jogrendünkön belül önálló foglalkoztatási forma, nem minősül munkajogviszonynak. A sok hasonlóság folytán azonban jórészt a Munka Törvénykönyve szabályaira épül. Vagy úgy, hogy az említett jogszabály számos részében a munkaviszonyra vonatkozó rendelkezéseket alapul véve rendelkezik, vagy úgy, hogy utaló rendelkezéssel annak szabályait rendeli alkalmazni. >>>>>1)>>. Az (otthoni) bedolgozói jogviszony Az (otthoni) bedolgozói jogviszony olyan önállóan végezhető munkára létesíthető, amelyre a teljesítménykövetelmény munkanorma formájában, illetőleg más mennyiségi és minőségi mutatókkal meghatározható. Bedolgozóként a jogszabály szerint az a természetes személy foglalkoztatható, aki az Mt. rendelkezései szerint munkaviszonyt létesíthet Ez általában a 16. életév betöltése követelményét jelenti, valamint esetlegesen azt, hogy ha a munka meghatározott szakképzettséget, gyakorlatot vagy egészségi állapot meglétét kívánja meg, ennek a munkára jelentkező megfeleljen.

Position on the translation page

Position in translation page is determined by translation popularity. It measures how likely word is translated into other. 0 means -- very unlikely (will be on the bottom of the page). 100 means -- very popular. To edit these values click them to go to the edit page.

Popularity bedolgozás → Работа на дому : 50

Popularity Работа на дому → bedolgozás : 50

wysigings

Gebruik keurders om twee tydpunte te kies

2019.10.28 11:24 · GlosbeRobot INITIAL · kommentaar: initial
Id: 8379242098741743800