Vertalingbesonderhede

Hierdie bladsy vertoon rou vertaaldata. Elke inligting kan verander word, u kan ook nuwe data byvoeg. Alle veranderinge word in 'n veranderingslogboek aangeteken.

HongaarsRussies
míder лиф

besonderhede

"Vertaalde frases kan baie betekenisse hê. Bykomende inligting wat in die ""definisie"" -veld gegee word, maak dit makliker om hulle te onderskei. Die volgorde van die betekenisse moet van die gewildste wees."

Hongaars[hu]Russies[ru]
Frasesmíderлиф
definisie A míder egy, a fűzőre emlékeztető ruhanemű. A szó német eredetű, de a német nyelvterületen belül napjainkban nem egységesen használják, mást és mást értenek alatta: Németországban a míder alatt egy, a mell alatti fűzőre vagy a derékfűzőre emlékeztető fehérneműt értenek, ami azonban hosszabban lenyúlik a csípőre, és 6-8 darab harisnyatartóval van ellátva. Ezek elasztikus anyagból és általában merevítő nélkül készülnek (esetenként műanyagmerevítőkkel), így Németországban a míder gyakorlatilag a modern korszázs és a csípőszorító sajátos ötvözete. Ausztriában viszont egy jóval tágabb ruhanemű-kategóriát jelent a míder szó, ami a fent leírt fehérneműn kívül magában foglalja a műanyag merevítős és díszítő jellegű, felsőruházatként viselt fűzős felsőrészeket is, függetlenül attól, hogy szoknyához varrva vannak-e vagy sem. Magyarországon a míder szó az osztrák értelmében honosult meg, ami feltehetőleg a két nép több évszázados közös múltjára vezethető vissza.
Image

Position on the translation page

Position in translation page is determined by translation popularity. It measures how likely word is translated into other. 0 means -- very unlikely (will be on the bottom of the page). 100 means -- very popular. To edit these values click them to go to the edit page.

Popularity míder → лиф : 50

Popularity лиф → míder : 50

wysigings

Gebruik keurders om twee tydpunte te kies

2022.04.26 17:55 · Wolf László CREATE · kommentaar: [MOVE/ADD] · gekoppelde verandering
Id: 7768606844191374537