voorbeelde

wedstryd
woorde
Advanced filtering
Dit bedroeg dus zeven uur, bovendien nog veertien kwart uur rust of drie en half uur.
So it had been seven hours, plus fourteen quarter of an hour or a total of three hours to rest.Literature Literature
That made seven hours, plus fourteen quarters of an hour for rest, or three and a half hours.Literature Literature
Ik zou al minstens een kwart maan moeten rusten om nog eens hetzelfde spektakelstuk op te voeren.’
I would need to rest at least a quarter moon to repeat even the same show.”Literature Literature
Veel te veel Amerikaanse jongens hebben zich gevoegd bij de duizenden die al een kwart eeuw in Frankrijk rusten.’
Far too many American boys have come to join the thousands who already had slept in France for a quarter of a century.”Literature Literature
Zo vond Joyce hen om kwart voor acht, in diepe rust.
There Joyce found them at quarter to eight, deeply asleep.Literature Literature
We slapen niet, maar gebruiken ongeveer een kwart van onze tijd om te rusten.
We don't sleep, but about a quarter of our time is spent resting.Literature Literature
Om kwart over twaalf was het ouderpaar, de verloren generatie, tot rust gekomen.
By quarter past twelve the parental hosts, the lost generation, were settled in bed.Literature Literature
Zelfs bij een zwaartekracht van een kwart g ga je niet zoveel traptreden af, zonder onderweg te rusten.
Even in one-quarter gravity one doesn’t climb that many steps without resting on the way.Literature Literature
De kwart rust is een soort kronkel.
The quarter rest is a kind of twist.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Petit Nid Gezellig panoramisch uitzicht over drie kwart stille rust, volledige autonomie.
Small Nest Warm panoramic view three quarter silent tranquility, complete autonomy.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
“We treden op tussen de kwarten, in de rust en tijdens de time-outs.
“We’re doing shows betweens the quarters, during time-outs and during half time.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Men schudt totdat een heldere oplossing is verkregen, vervolgens voegt men 40 ml gedestilleerd water alsmede een geringe hoeveelheid kwarts of puimsteen toe.Men plaatst de kolf op een vierkant asbest plaatje met een ronde opening, ± 6 cm in het midden, dat zelf op metaalgaas rust.
Shake until clear and add 40 ml of distilled water and a small quantity of quartz or pumice.Place the flask on a square asbestos plate with a round hole of about 6 cm diameter in the centre, the asbestos in turn resting on a piece of wire gauze.EurLex-2 EurLex-2
Achter elk kleurenschema verbergt zich een nieuw raadsel, aangezien elke nuance een gemoedstoestand symboliseert: het diepe blauw van de chalcedoon kenmerkt de kracht, het poederig roze van de kwarts kenmerkt de vredige rust, en het zachte paars van de amethyst het evenwicht.
Behind the choice of colours hides another enigma, since each shade symbolises a state of mind: strength is characterised by the deep blue chalcedony, tranquillity by the powder pink quartz, and balance by the soft violet hue of the amethyst.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Na het eerste kwart stond er een magere 20-19 achterstand op het bord. Met rust stond ProBuild 39-44 voor.
ProBuild trailed with a minimal 20-219 margin after the first quarter and led 39-44 at intermission.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Hoewel het nu bijna vergeten oases van rust zijn in de drukke Haagse binnenstad woonde een kwart van de Haagse bevolking 150 jaar geleden nog in een hofje.
VVV Tourist Information Office The Hague Although these are now virtually forgotten oases in the busy inner city, 150 years ago a quarter of The Hague's population still lived in almshouses.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Nadat hij de lijn ongeveer een kwart minuut had vastgehouden, liet hij hem los & hij dreef weg naar de achtersteven, onder de rust van de bezaan.
After holding on to the rope, about a quarter of a minute the man let go of it, & drifted astern under the mizzen chains.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Met andere woorden om kwart voor acht is alles klaar en gebeurt er iets heel raars, we hebben tijd over en er is rust.
This all leads to something very weird: peace and quiet and everything done at a quarter to eight, a half hour ahead of schedule.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Dit paarse kristal wordt ook wel ‘de yogi onder de stenen’ genoemd en staat voor rust, vrede en geaardheid, en zou bovendien een hulp bieden bij het weerstaan van verslavingen. Kwarts
This purple crystal is also called the ‘yogi stone’ and represents tranquility, peace and balance. It might even help to overcome or withstand addiction. QuartzParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Volgens Lafargue, was een kwart van de kalender van de Franse boeren ingeruimd voor Zondagen en vrije dagen, en de personages van Chayanov uit de dorpen in het Tsaristische Rusland – allesbehalve een vooruitstrevende maatschappij – laten eveneens zien dat een kwart of een vijfde van de tijd van de boeren aan rust was gewijd.
According to Lafargue, a fourth of the French peasants’ calendar was devoted to Sundays and holidays, and Chayanov’s figures from villages in Czarist Russia — hardly a progressive society — likewise show a fourth or fifth of peasants’ days devoted to repose.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
Na het eerste kwart stond het 13—18. Belinda Bos maakte in de achtste minuut van het tweede kwart gelijk: 30-30. Door een full court zone press pakte ProBuild in de laatste minuten een aantal steals en kwam met rust op een voorsprong van 40-32.
ProBuild trailed 6-15 in the first period, but narrowed the gap to 13-18 at the start of the second . Belinda Bos tied the game 30-30 before the Lions used a full court zone press to take a 40-32 advantage at intermission.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
In de tweede periode liepen de bezoekers uit naar 18-31, maar met rust had ProBuild het gat verkleind tot zeven punten: 27-34. Volgens goed gebruik begonnen de Lions in het derde kwart een inhaalrace. Dankzij 7 opeenvolgende punten van Romy Stijsiger kwam ProBuild langszij, 38-38.
In the second the Lions even trailed 18-32 before narrowing the gap to 27-34 at intermission. As usual ProBuild stepped up in the third quarter, when Romy Stijsiger scored 7 straight points to tie the game 38-38 before Belinda Bos made it 41-40.ParaCrawl Corpus ParaCrawl Corpus
22 sinne gevind in 12 ms. Hulle kom uit baie bronne en word nie nagegaan nie.